Oorzaken van bedplassen

Behandlingsmetoder

Find ud af alt hvad du behøver at vide, for at fjerne stressen om sengevædning, så dit barn får en problemfri hverdag.
Enuresis en adolescentie

Behandling med alarm/ringeapparat

Hvis dit barns primære problem er en blære, som er for lille eller utrænet – så vil lægen vælge behandling med alarm/ringeapparat. Alarmen er tilknyttet en sensor, som sidder i barnets natunderbukser. Når sensoren bliver våd, så ringer alarmen – og barnet, evt. med hjælp fra forældre, skal gå på toilettet og tømme blæren.

Oorzaken van bedplassen

Hvornår bør jeg gå til lægen?

Alle børn, der er fyldt 5 år og stadig ikke er tør om natten kan få hjælp hos egen læge. Her vil I gennemgå dit barns udvikling generelt, og I vil have en snak om barnets sygdomshistorik generelt, barnets drikke/tissevaner, om hvornår det blev blefrit om dagen m.m. Det vil også være en hjælp for lægen at få at vide, om du eller barnets anden forælder også var sengevædere.
Herefter vil lægen undersøge dit barns mave og underliv, ligesom I skal aflevere en urinprøve for at udelukke sygdomme, der kan give problemer i forhold til at tisse i sengen.

Enuresis en adolescentie

Hvordan er DryNites anderledes?

Når et barn på 3-4-5 år endnu ikke er tør om natten, så er det nærliggende for de fleste bare at fortsætte med den ble, de kender. Men rigtigt mange oplever også, at de simpelthen ikke fungerer. De er bløde og lækre, men de er designet til små børn og er derfor ofte tykke og med en sugekerne, der er tilpasset et mindre barn.

Enuresis en adolescentie

Behandling med hormoner

Hvis barnets blærefunktion skønnes at være normal, så lægen derfor vurderer at problemet skyldes manglende produktion af anti-diuretisk hormon (du kan læse mere om hormonproduktionen her), så kan en medicinsk behandling sættes i gang.