De verschillende vormen van enuresis

Hvem bliver sengevædere?

Det er ikke alle, der har lyst til at tale åbent om problemerne med sengevædning i en familie – for det er desværre stadig omgærdet af myter og skam. Men sengevædning er langt mere almindeligt, end du måske tror:

Mindst 10% af alle 4-15-årige tisser i sengen i en periode af deres liv

70% tisser i sengen to eller flere gange om ugen

60% af disse børn er under 8 år

70% af børnene kommer over sengevædningen inden de er fyldt 7 år

Ca. 2% af alle børn på 15 år tisser i sengen

Mere almindeligt hos drenge end piger

Til trods for at det ikke er et specielt ’type af barn’, som er mere disponeret over for sengevædning, er drenge i højere grad ramt af enuresis end piger. Eksperterne kender ikke den præcise forklaring, men studier tyder på, at piger udvikler blærekontrol tidligere end drenge. Drenge udgør omkring 60% af tilfældene.

Arvelige faktorer

Sengevædning er ofte arveligt. Hvis en af forældrene har været sengevæder som barn, er der ca. 40% risiko for, at barnet også bliver det. Hvis begge forældre har været sengevædere, forøges risikoen til omkring 70%.

For langt de fleste børn går sengevædningen over af sig selv inden de starter i skole, og for mange af familierne er det primært et praktisk problem, der skal håndteres. Eksempelvis med DryNites natunderbukser, gode drikke og toilet-vaner samt faste rutiner før sengetid.

Men jo ældre sengevæder-barnet bliver, jo mere vil det formentlig påvirke barnet socialt. Mange større sengevædere fravælger overnatninger med venner, fodboldture osv. og det er jo synd. Du kan læse mere om, hvad du kan gøre for at hjælpe dit barn her.

Selvom DryNitesnatunderbukser ikke kurerer sengevædning, giver de børnene selvtillid og bevarer deres følelse af privatliv og selvrespekt, indtil de vokser fra det. DryNites natunderbukser hjælper børnene til ikke at bekymre sig om deres sengevædning, får dem til at føle sig mere uafhængige og giver dem mulighed for at gøre de ting, som andre børn i deres alder gør.

januar, 2023

Tags: , , , ,

Anbefalet artikel

DryNites®Produkter

Find det rigtige produkt til dit barn
Absorberend nachtondergoed voor jongens

DryNites® Natunderbukser (Natbleer)

Se Produkter
Absorberende matrasbeschermer

DryNites® Bed Mats (Engangunderlag)

Se Produkter