De verschillende vormen van enuresis

Få bedre søvn

De fleste er klar over, at en god nattesøvn er vigtig. Når man er veludhvilet er man bedre rustet til at klare dagens udfordringer, og når man er barn er der rigeligt at skulle forholde sig til. Søvn er af afgørende betydning for kroppens restituering, og søvnmangel kan både påvirke immunforsvar og kognitive funktioner (såsom hukommelse og indlæring).

I mange år troede man, at sengevæder-børn sov meget tungt, og det var derfor de ikke vågnede, når de skulle tisse. Men børn sover generelt meget tungere end voksne, og nyere forskning har faktisk vist, at sengevæder-børn måske snarere sover for let. De falder ikke i dyb søvn – og det er her, kroppen producerer bl.a. væksthormon og anti-diuretisk hormon. Det er dét, hormon som nedsætter kroppens urinproduktion om natten.

Det er derfor vigtigt med gode rutiner før sengetid , ligesom det er en god idé at vælge særlige natunderbukser for at undgå at barnet vågner med en våd seng.

Med natunderbukser får dit barn en god nattesøvn, og netop søvnen er vigtig for udviklingen af dit barns hjerne og krop, den udvikling der jo gerne skal ende med, at sengevædningen stopper. Læs mere om hvad sengevædning er her.

januar, 2023

Tags: , , , ,

Anbefalet artikel

DryNites®Produkter

Find det rigtige produkt til dit barn
Absorberend nachtondergoed voor jongens

DryNites® Natunderbukser (Natbleer)

Se Produkter
Absorberende matrasbeschermer

DryNites® Bed Mats (Engangunderlag)

Se Produkter