Behandelingsmethoden om bedplassen te stoppen

Når dit barn skal sove ude

I takt med at dit barn bliver ældre kommer der flere og flere situationer, hvor dit barn skal overnatte ude. Det kan være hos en kammerat, med skolen eller fodboldklubben, eller det kan være at I skal på ferie sammen. Sengevæder-børn vil ofte være meget uvillige til at sove andre steder end hjemme og vil være bange for at tisse i sengen og skabe opmærksomhed og ulejlighed.

Faktisk viser undersøgelser, at sengevæderbørn tit kæmper med dårligt selvværd og social tilbageholdenhed, og det er jo en skam. At acceptere eller opmuntre til at blive hjemme er dog ikke en god idé og kan til og med være skadeligt for deres sociale udvikling. Mind dem om, at de IKKE er alene, der er mange der har samme problem.

At sove sammen en kammerat er jo brand-hyggeligt, så det skal du endelig opfordre dit barn til at gøre. Måske skal første gang være hjemme hos jer selv, så jeres faste ”godnat-rutiner” kan fastholdes. Hjemme er det også lidt lettere at tage en DryNites på helt diskret og lægge en DryNites BedMat under lagnet inden kammeraten kommer på besøg.

Når dit barn skal sove ude alene

Næste trin kan så være at sove hos en ven. Et rigtigt godt tip er at tage soveposen under armen, når man skal ud. I soveposen kan man nemlig diskret gemme en DryNites og en tyndplastikpose, og så kan man lige smutte ud af pyjamasbukserne og liste natunderbukserne på, uden at der er nogen, der ser det. Næste morgen tages DryNites bare af igen nede i soveposen, og er der tisset kommes natunderbukserne i plastikposen, der så bliver liggende i soveposen til man kommer hjem.

Drik begrænset efter aftensmaden

Det kan være fristende at sige ”ja tak” til saftevand eller sodavand til aftenhyggen, men hvis dit barns blære bliver fyldt sidst på aftenen, så er der større risiko for at ”løbe over” i nattens løb. Så tag en snak med dit barn om ikke at drikke efter aftensmaden.

Få forældrehjælp hos dit barns kammerat

Overvej (og tag gerne snakken med dit barn) om ikke kammeratens forældre skal indvies i situationen. De vil kunne hjælpe med at håndtere sengetiden lidt diskret, hvis det er dit barns ønske. Er det første gang, dit barn skal sove ude, så kan bogen ”Magnus tisser i sengen” være et rigtig godt værktøj til lige at vende situationen. Den er Magnus nemlig i! Du kan downloade bogen GRATIS lige her: https://www.drynites.dk/hvad-kan-jeg-gore/snak-om-emnet-med-dit-barn/magnus-tisser-i-sengen.

Lad ikke sengevædningen stoppe jeres ferieplaner!

Mange familier tøver med at tage på ferie fordi de er bekymrede for en våd hotelseng eller en ødelagt madras i et sommerhus. Og hvis dit barn i forvejen er ked af at tisse i sengen, så gør frygten for at gøre det i en fremmed seng kun situationen mere anspændt.

Men med lidt planlægning kan hele familien få en fantastisk ferie, og her får du lidt tips til hvordan:

Besøg hos familie eller venner

Skal i overnatte hos familie eller venner, er det altid en god idé at indvie dem i situationen, og tilbyd gerne selv at have ekstra sengetøj med. Så snart dit barn mærker, at både I og værterne er helt afslappede omkring sengevædningen, så slapper dit barn også af. Hvis dit barn ikke er parat til at fortælle om det, så medbring i stedet for en sovepose, hvor der nemt og diskret kan lægges en DryNites ned. Det er også en rigtig god idé med en sovepose, hvis dit barn skal dele ferieseng med nogen.

Ferie på hotel eller i feriebolig i udlandet

Skal I bo på hotel eller i feriebolig hvor det ikke rigtigt er muligt selv at have sengetøj med hjemmefra, er det en rigtig god idé at ringe i forvejen og høre om muligheden for et ekstra sæt sengetøj, som kan vaskes. Mange moderne sommerhuse har enten vaskemaskine installeret eller har mulighed for vask i et fælleshus i nærheden, og de fleste dyner og vattæpper kan jo vaskes, hvis uheldet er ude. Er I i tvivl, så spørg om I kan få et vattæppe i stedet for en dyne.

Gør det nemt for dit barn

Uanset hvor I skal overnatte, så vis dit barn, hvor I sover – hvor det selv skal sove – og hvor toilettet er, så dit barn er trygt. Det er også vigtigt at I husker at holde fast i rutinerne hjemmefra – og det kan godt være svært på en ferie, hvor dagene og aftenerne ofte er helt anderledes end derhjemme. Husk at få dit barn til at drikke løbende henover dagen (og begræns vand/sodavand efter aftensmad), og følg aftenrutinerne med at tisse af, lægge ekstra nattøj frem osv.

Tager I DryNites med hjemmefra, så er I på den sikre side. De fylder lidt i kufferten, men I kan risikere at de er svære at finde i butikkerne i udlandet.

DryNites Bedmats er også perfekt til rejsebrug. De beskytter madrassen og kan opsuge helt op til 900 ml. væske. Ideelt når man sover i fremmede senge og er bekymret for, om det nu går galt. Hvis ikke I kender DryNites Bedmats allerede, så kan I bestille en gratis prøve på [email protected].

januar, 2023

Tags: , , , ,

Anbefalet artikel

DryNites®Produkter

Find det rigtige produkt til dit barn
Absorberend nachtondergoed voor jongens

DryNites® Natunderbukser (Natbleer)

Se Produkter
Absorberende matrasbeschermer

DryNites® Bed Mats (Engangunderlag)

Se Produkter