Behandling med hormoner

Dette indhold hjalp mig
3

Hvis barnets blærefunktion skønnes at være normal, så lægen derfor vurderer at problemet skyldes manglende produktion af anti-diuretisk hormon (du kan læse mere om hormonproduktionen her), så kan en medicinsk behandling sættes i gang.

 

Pexels -andrea -piacquadio -3754315

Aktivstoffet i medicinen hedder ”desmopressin”. Desmopressin ligner det antidiuretiske hormon, som frigøres fra en kirtel i hjernen og som får nyrerne nedsætte urinproduktionen. Medicinen tages lige før sengetid og er en lille smeltetablet, som lægges under tungen. Den virker allerede fra første nat.

Det kan godt tage lidt tid at finde den rigtige dosis, men medicinen har få bivirkninger, så det giver sjældent problemer at prøve sig frem. Man anbefaler normalt at forsøge med medicinen i tre måneder, hvorefter man holder pause i en periode, for at se om sengevædningen er forsvundet. Sker dette ikke – og medicinen i øvrigt fungerer – så fortsætter man normalt behandlingen. Alt dette sker naturligvis i samarbejde med lægen. Viser det sig, at medicin ikke fungerer for barnet, så vil lægen ofte henvise til en specialklinik eller børnelæge med speciale i børneinkontinens.

Det er dog vigtigt, at barnet ikke drikker mere end cirka et halvt glas om natten efter at have taget medicinen, da barnet ellers kan ophobe for meget væske i kroppen.

 

 

Gå til toppen