Sådan taler du med dit barn om sengevædning

Dette indhold hjalp mig
7

Selvom et er et almindeligt problem, så kæmper mange børn med selv at tage emnet sengevædning op. Hjælp dem med at tale frit om det og vis dem, at de har din støtte.

Her er et par tips, der kan gøre det lidt lettere

Tal sammen om det
Børn er ofte bekymrede for deres forældres reaktion, når de tisser i sengen. De bliver lettede, når I åbent kan tale om problemet, og når du giver udtryk for at du er klar over, at de ikke gør det med vilje, og at du er der for at hjælpe dem.

Vær positiv
Sengevædning kan påvirke børn dybt og få dem til at miste selvtilliden. Dit barn har derfor brug for din støtte i at problemet kan løses og at I gør det sammen. Dit barn er på et meget sårbart sted i sin udvikling, og selvtillid er vigtigt for at komme godt igennem perioden med sengevædning.

Pres dem ikke
Husk at sengevædning er meget almindeligt og helt normalt. Mange børn, specielt drenge, forsætter med at tisse i sengen regelmæssigt til de er 6-7 år. Og meget få undgår små uheld indtil da. Husk også at sengevædning kan ske i årevis, så giv ikke op for tidligt. Brug DryNites® natunderbukser for at give dit barn den rolige og udviklende søvn, som dit barn har brug for.

At tale om sengevædning uden for familien

Det er helt acceptabelt at tale om dit barns sengevædning mens de er til sted, når du er hos lægen.

Skal dit barn overnatte (eksempelvis på en klassetur, en koloni eller hos venner), så nævn det diskret for en ansvarlig voksen (lærer eller forælder), som kan hjælpe dit barn med evt. problemer.

Gå til toppen