Hvornår skal jeg søge hjælp?

Dette indhold hjalp mig
0

Hvis dit barn er fyldt 5 år og stadig ikke er tør om natten, så kan du få hjælp. Sengevædning kan nemlig behandles.

 

Egen læge:
Alle børn, der er fyldt 5 år og stadig ikke er tør om natten kan få hjælp hos egen læge. Her vil I gennemgå dit barns udvikling generelt, og I vil have en snak om barnets sygdomme og drikke/tissevaner, om hvornår det blev blefrit om dagen m.m. Det vil også være en hjælp for lægen at få at vide, om du eller barnets anden forælder også var sengevædere. Herefter vil lægen undersøge dit barns mave og underliv, ligesom I skal aflevere en urinprøve for at udelukke sygdomme, der kan give problemer i forhold til at tisse i sengen.

Sundhedsplejersken:
Dit barn er tilknyttet en sundhedsplejerske lige fra fødslen til dit barn er fyldt 16 år. Har du brug for en snak eller praktisk hjælp, så kan sundhedsplejersken hjælpe. Er dit barn begyndt i skole, så kan du på skolens hjemmeside finde kontaktoplysninger. Ellers kan du finde kontaktoplysninger på kommunens hjemmeside under ”Sundhedspleje”.

Kontinensforeningen:
En del forældre føler ikke, at de får den rette hjælp hos lægen – her kan Kontinensforeningen være en god støtte. De kan rådgive om udredning og behandling. Der er telefontid hver tirsdag og torsdag fra 9.00 – 12.00 på telefon 53 80 07 08.

 

Du skal dog altid kontakte din læge, hvis:

  • Der er vedvarende stærk lugt af barnets tis, hvis barnet klager over svien eller smerter når det tisser, eller lige efter vandladningen.
  • Barnet begynder at tisse i bukserne om dagen.
  • Barnet tisser mange gange både om dagen og om natten.
  • Barnet har forstoppelse eller ufrivillig afgang af afføring i bukserne.
  • Du er urolig, og synes at der er noget unormalt på færde.

 

 

Få hjælp i vores lukket Facebook-gruppe: Trygge Nætter

Meget få taler med andre om det, eller ved hvor og hvordan de kan få hjælp. Det håber vi at kunne lave om på. Vi har nemlig fået vores egen lukkede Facebook-gruppe – ”Trygge Nætter” - hvor du som forælder kan dele erfaringer og tips med andre i fortrolighed – og spørge andre forældre til råds. Vi vil også i gruppen have børnesygeplejersker og andre eksperter til at svare på spørgsmål. 

Kom i gang i dag - følg linket

 

 

Gå til toppen