Behandlingsmetoder

Dette indhold hjalp mig
2

Tid og tålmodighed er som regel den bedste vej for et barn, som skal vokse fra sengevædning. Selvom der ikke er nogen kur, er der en række metoder til at håndtere problemet, som lindrer børnenes gener på kort sigt. Børn er selvfølgelig forskellige, og lægen kan hjælpe dig med at finde den metode, som er mest velegnet for dit barn. Nedenfor finder du en række muligheder, som kan være til hjælp for dit barn:

I Stock _000025482735Large

DryNites® Natbukser

Dit barn kan bruge DryNites® Natbukser sammen med en af nedenstående muligheder. Drynites® giver barnet mulighed for at være tør, føle sig tilpas og sikker hele natten. DryNites® er absorberende bukser, der er fremstillet specielt til børn og med designs til både drenge og piger, og som kan bæres diskret under nattøjet. 

Søvntilpasning

Der findes en række sengevædningsalarmer på markedet. Alarmen virker på den måde, at den aktiveres, når der frigøres urin. Alarmen vækker barnet, og minder ham/hende om, at det skal gå på toilettet. I sidste instans gør det barnet mere følsomt, så det hurtigt og hensigtsmæssigt reagerer på en fyldt blære, mens det sover. Der er to hovedtyper af alarmer: 'sengealarmer', som anvender en sensorpude, der vækker barnet, under det underste lagen, og 'alarmer, der bæres på kroppen', hvor sensoren er placeret i undertøjet.

Medicinsk behandling

Hvis barnet ikke producerer nok Anti Diuretisk Hormon, kan lægen ordinere medicinsk behandling i form af smeltetabletter. Kontakt lægen for en nærmere snak om behandling.

Træning af blæren

Hvis blærens rummelighed er for lille i forhold til den mængde urin, der udskilles om natten, kan træning af blæren hjælpe. 

Få altid rådgivning af din læge uanset hvilken behandlingsmetode, du er interesseret i.

Gå til toppen