Om sengevædning

Sandheden

MYTE: Sengevædning er et adfærdsproblem

SANDHED: Sengevædning er ikke et indlæringsproblem eller et adfærdsproblem. Børn, der tisser i sengen, gør det ikke med vilje. Det er hverken deres fejl eller forældrenes, det er simpelthen noget som sker.

MYTE: Det er et alvorligt problem

SANDHED: Der er mange børn, som tisser i sengen. Ofte er deres blære blot ikke vokset så hurtigt som resten af kroppen. Der er masser af grunde til, at børn tisser i sengen. De fleste af disse grunde, behøver du ikke at bekymre dig om.

MYTE: Sengevædning kan ikke kureres

SANDHED: Det er vigtigt at få undersøgt, hvad der er årsagen til den natlige vandladning. Og det er vigtigt at benytte sig af de hjælpemidler, der er lavet specielt til børn. Hvis barnet ikke producerer nok Anti Diuretisk Hormon om natten, kan barnet få tilskud af hormonet enten i form af piller eller næsespray. Blæren kan trænes, så den bliver i stand til at rumme den natlige urinudskillelse. Desuden kan der behandles med ringeapparat, hvor barnet vækkes når det tisser i sengen. På den måde lærer barnet at få blæren og hjernen til at tale sammen så det kan styre vandladningssignalerne, mens det sover. Endelig kan barnet have brug for en kombination af ovenstående behandlinger. DryNites® Natbukser er et godt supplement til de forskellige behandlinger, der kan sikre en positiv cirkel, hvor barnet får en god nattesøvn og bevarer selvtilliden.

MYTE: Det er forældrenes skyld

SANDHED: Sengevædning er ikke nogens skyld. Der er mange årsager og grunde, men meget få har forældre eller barn indflydelse på.

MYTE: Giv ikke dit barn noget at drikke efter kl. 16

SANDHED: Dette kunne gøre situationen værre da en begrænsning af indtagning af væske kan forårsage dehydrering og koncentreret urin, hvilket kan forårsage irritation i blæren. Vær sikker på, at dit barn får masser at drikke gennem dagen, således blæren også præges til en god rytme. Begrænsning af indtagelse af væske nogle timer før sengetid kan muligvis hjælpe, men du må aldrig fornægte et tørstigt barn noget at drikke.

MYTE: Hjælp dit barn på toilettet om natten

SANDHED: Før eller siden afprøver de fleste forældre denne metode, da det virker til at være en helt naturlig måde at stoppe eller i det mindste kontrollere sengevædningen. Men det kan forsikre barnet om, at det kan tisse, når det sover og hindre en reaktion på hjernens signaler om, at blæren er fuld og en følgende opvågning.

MYTE: Brugen af DryNites® udskyder problemet med sengevædning

SANDHED: Der er ikke nogen beviser for, at anvendelsen af absorberende natunderbukser forsinker eller hindrer processen. DryNites® kurerer ikke dit barns sengevædningsproblem, men de kan hjælpe både dit barn og dig til at håndtere fasen med diskretion og selvsikkerhed.